Cotidianul e mai artistic decat Prado

Lucrurile care ne fac fericiti ni se rotesc in minte ca o Roata Mare, lin cu aer de trufe de ciocolata in mijlocul verii, servite cu socata proaspata
si capsune reci. Ca un mare borcan cu vitamine, stau si ne privesc de-acolo de sus, intre doua suisuri si coborasuri.

Fericirea-i un lucru marunt, e o aripa care vibreaza
Fericirea-i un lucru marunt, e-un pitic, care danseaza

N-am desenat pe pereti decat odata, cand aveam vreo 3 ani si am facut o linie lunga din spatele canapelei pana la usa. Probabil incercam sa scurtez timpul si spatiul si sa le aduc mai aproape.

In schimb desenam mult cu creta pe asfalt. E un proces amplu, care necesita rabdare si intelegere. Pentru fiecare desen in parte ajungi sa simti cu degetele firidele de ciment, care conspira impreuna cu tine pana cand mana se opreste, iar Roata Mare porneste aratand tuturor desenul realizat. Simbioza dubioasa. Avatar si imblanzirea animalului zburator ? pfff… check out creta, copilul si cimentul.

Inspiratia vine din orice, fie si dintr-o bucata mica de praf alb, care-ti intra in plamani, precum intra si-n asfalt si face Roti Mari peste tot. Mici universuri mari, personale stand acolo in vazul tuturor.

Veniti si vedeti desenul meu, veniti sa-mi vizitati universul. Ce intelegeti din el ? Serios ? aha. Si mai ce ? ok, sa va explic 🙂

Imi place ideea de colt frumos, de colt iubit, de univers al tau; fie ca e facut din poze in rame sau decupaje prinse cu clesti de rufe, din foi de hartii cu versuri si cuvinte dragi sau din schite si tablouri, din farfurii si vaze sau dintr-o tabla mare si neagra pe care sa desenezi orice-ti trece prin cap – de exemplu cum vezi cu Marsilia, St-Tropez sau Parisul.

Dincolo de teorie, cotidianul e mai artistic decat Prado.

Image sources: http://designinginmymind.blogspot.com
http://www.freshdesignblog.com
http://www.flickr.com/photos/decor8
http://sugarcityjournal.blogspot.com

Advertisements