Cum sa comanzi o cafea in Portugalia

 

 

Emma ne scrie despre cafeaua din Portugalia, respectiv despre um bica, um cimbalinho, um café, cheia, tres-quartas, um italiano, um cortado, um pingo, un pingado, um garoto, uma carioca, um abatando, un nescafé, un café duplo, escuro, claro, uma meia de leite.

Portughezii le beau ca pe apa, incat te minunezi cum de nu-i apuca tremuriciul, cand stau in colt la cate o terasa. Oriunde au un spatiu liber de 2/2 m  pac ! trag doua scaune si o masa, niste muzica imbietoare si chill, si gata locul perfect. Sunt fascinante  eleganta gesturilor celui mai ponosit chelner, cultul adusului cafelei (care nu e  “doar” ceva de baut) si cum reusesc sa te faca sa te simti ca un rege, chiar daca ai pantofii rupti in talpa. Portughezii traiesc cu stil, respira cu stil si-si beau si cafeaua cu stil, probabil ca un act de respect fata de sine insisi.

Personal nu inteleg spartanii care se calesc cu varianta neagra, nici dependentii si nici mironositele cu decaf’ 😛 Pe de alta parte recunosc ca nu gust cofeina lichida decat rar si atunci ca un capriciu, sub forma unui costum de carnaval delicios cu inghetata de diverse feluri, kahlua, rom si mirodenii.

Mai lipsesc niste panglici pentru a putea sopti la un megafon “a minha vida dava um livro” 🙂 *

   

 Images sources: http://www.emmashouseinportugal.com/

Advertisements