Eugenio Recuenco

Divinul consta in detalii, se spune, poate pentru ca-ti trebuie o rabdare iesita din comun pentru a le stapani pe toate asezandu-le astfel incat sa-si exprime perfect liber rolul predestinat.

Considerat unul dintre cei mai creativi fotografi spanioli, cu un stil definit prin “cinematografic” sau “pictorial”, Eugenio Recuenco se inspira din Goya, El Greco sau Zurbaran, reluand teme clasice si interpretandu-le printr-un glamour bizaro-artistic. Are clienti precum Vogue, Madame Figaro, Pull and Bear, Chanel, Mango, Carolina Herrera, Luis Vuitton si multi altii. Nu-l intereseaza hainele, accesorile sau persoanele fotografiate, ci povestea pe care o deseneaza. Pentru Recuenco totul e un pretext, profita de asa zise greseli tehnice sau de sedintele de moda pentru a transforma fiecare fotografie intr-o pelicula de film, un cadru inghetat, asteptand ca masinistul sa revina si sa porneasca din nou rola de proiectie.

Fundaluri texturate, solide, aranjate cu precizie, lumini si umbre intr-un joc simbolic, toate conturand cat se poate de clar atmosfera, perioada de timp, pana la caracterul si trasaturile personajelor. E uimitor cum poti afla atatea informatii despre oamenii din imaginile lui: visele, fricile, ideile de moment, furiile sau principiile de viata – uneori mai mult decat despre oamenii din jurul nostru.

Inca o dovada ca intr-un univers vizual artistic, oameni sunt tot vizual mai clar definiti si mai interesanti.

Image source: http://www.eugeniorecuenco.com

Advertisements