Nascida no Brasil

Cu si despre Brazilia in revista Wallpaper.

O sa continuu cumva ideea de pe Fly Girls: de cele mai multe ori am avut impresia ca despre cultura Brazilia se vorbeste in termeni cliseistici, stereotipali, cu sesizari si mentionari undeva la suprafata.

In fond poate asta se cere si-s putini cu adevarat interesati de mai mult. Sau poate cultura braziliana cuprinde atatea elemente, incat si parcurgerea lor cu vantu-n freza pe placa de surf, trecand peste detalii ca peste alge, e arhisuficienta. Nu ma refer la studile de specialitate, ci la articole sau continut din reviste care se vor a fi surse de informare.

Nu stiu de ce se limiteaza la cateva nume reprezentative ( cum e in moda romaneasca de ex, desi comparatia e fortata, unde te chinuiesti pe branci sa afli de unde poti cumpara haine de Ligia Carabete sau Andra Clitan, in schimb auzi peste tot de restul numelor de la cate un fashion week ) atragand prin ineditul lor, ceilalti fiind cam uitati. De ce Brazilia trebuie sa fie colorata si analfabeta, plina de capoeira, samba, graffiti, lovely semi-naked chicks bronzate impecabil, cladiri ultramoderne facute de cativa arhitecti cunoscuti, saracie, cantec si lux.

Poate ca lumea e mai linistita si impacata stiind Brazilia etichetata frumos si gata de o vacanta aventuroasa, iar brazilienii multumiti ca-s lasati sa vada de viata lor normala.

Oricum enjoy Brazil, asa cum e prezentata de Wallpaper – interesant si amplu 😉

Advertisements