Island people

Nu mi-am dorit pana acum sa ajung pe o insula tropicala, sa stau lipie printre palmieri sau sa dansez hula-hop pe plaja. Poate pentru ca nu mi se pare mare lucru in afara de mare, soare, nisip, valuri – ceea ce poti gasi si prin alte parti – si bineinteles insecte, plante carnivore, pirati si totemuri infricosatoare – ceea ce nu ma atrage.

Ma gandeam in schimb la o insula obisnuita, mai mult sau mai putin turistica, una tropicala, insa nu neaparat destinatie de vacanta; una ca Tortola (British Virgin Islands). Sunt curioasa cum e viata, aia normala, fireasca, dincolo de pliante colorate, oferte si sailing.

Viata aia cu case si chirii, cu morning paper, mic dejun, pasta de dinti data pe haine, ochi adormiti si o noua zi.
Cum ar fi sa te trezesti dimineata sa vezi oceanul de jur imprejurul tau. Sa iti intanzi unt pe paine, sa-ti bei ceaiul, asezi ochelarii de soare pe crestet si sa-ti vezi de viata ta de island people. Cum ar fi ca oamenii din jur sa fie island people.
Cred ca oamenii de pe insule sunt diferiti fata de ceilalti.
Asa cum si oamenii care stau la mare sunt diferiti fata de cei ce stau la munte, de la oras fata de cei de la tara, cei din zonele cu vreme blanda fata de cei din zonele cu vreme aspra.

Si island people trebuie sa fie diferiti fata de cei ce stau pe continent.
Probabil sa poata cuprinde dintr-o privire tot latul orizontului la 360 grade si sa clipeasca asa cu-o liniste de magnolie deschisa. Nu stiu. N-am intalnit nici unul pana acum. But I sure will.

Image source: http://www.caribbean-on-line.com

Advertisements