Despre traitul cu de-a-ntregul

Aromele se simt in trepte, in timp, cu rabdare si emotie. Se impart de la gene, in spatele capului, la capul pieptului, genunchi, talpi, calcaie…

Romantismul aromat e cand dupa 50 de ani de co-traire, el si ea isi iau medicamentele impreuna. Ea desface cutiile, in timp ce el umple paharele cu apa. Apoi se uita unul la altul, zambindu-si jilav, printre fire albe si straturi de piele uscativa.

Si nu-si spun decat minimum de cuvinte pentru ca maximum il citesc oricum din priviri.

Unii oamenii verbalizeaza toate semnele care firesc ar fi sa ii inconjoare. Spun cuvinte incrucisate si imbratisate, dansand frenetic step cu buzele in locul lipsa a florilor de pe grinzile casei, raurilor de pe camasile de noapte, culorii portelanului din care mananca si altora tot pe-asa.

Transformam in vorbe ce era odata in rituri, ce era varat in adancul sufletului si a mintii, ca apoi sa fi deschis larg ochii sa se vada cerul oglinda in ei.

Dar pentru traitul asta in liniste cu de-a-ntregul, oamenii trebuie sa prinda radacini puternice, sa fie infipti in ei insisi si in cei dragi, sa poate creste si invata sa iubeasca din priviri si traiasca din gesturi.

Images source: Randi Antonse

http://www.behance.net/gallery/The-Nora-Project/355756

Trebuie radacini sa stii ca mai important decat cat costa painea, e pretul semanatului, culesului, framantatului, coptului si ruptului in bucati.

Ca rochia se vinde, insa conteaza drumul, foarfeca, ata de matase, mana si talpa care ating masina de cusut.

Ca o carte pretuieste inzecit in omul care a scris-o si insutit in fiecare om care a citit-o vreodata.

Costul face afaceri si vorbe, pretul face pretuiri si arome.

Trebuie radacini sa inveti sa simti aromele cu timpul, sa le imparti de la gene, in spatele capului, la capul pieptului, genunchi, talpi, calcaie…

E mai simplu pe o insula in mijlocul Mediteranei, ai zice, unde soarele se dilata in zeci de mii de bucati de smochine, iar stancile se fac mici mici si lipite in pereti de case.

Dar traitul cu de-a-ntreg e acelasi oriunde: la mare, la munte, la tara, in oras, pe continent sau pe o insula. Aromele sunt la fel si tot ce trebuie in toate cazurile sunt sa avem radacini. Radacini puternici. Sa ne ajute sa creste si sa ne invete sa iubim din priviri si traim din gesturi.

Ca doar aromele tot cu timpul se simt, sa impart de la gene, in spatele capului, la capul pieptului, genunchi, talpi, calcaie…

Advertisements