To bio or not to bio

Fac parte din generatia Captain Planet.
In fiecare zi deschideam televizorul la aceeasi ora, ma tranteam cuminte pe patul bunicii si urmaream cu ochii atintii la nimic altceva cum niste pusti salvau lumea.

Eram fie africanul ala mic si bland cu puterea inimii, fie asiatica tunsa fain cu puterea apei. la un moment dat m-am schimbat pe rusoaica si puterea focului, ce mai conteaza, important era ca aveam superputeri si nu imi era teama sa le folosesc !!
Invatam ca aerul conditionat este rau, ca ne distruge ozonul, ca putem economisi electricitate, apa, hartie, copaci, ca putem strange gunoiul lasat de un altul pe jos si face o lume mai buna pt toti.
Funky, nu ? 😀
Aveam si inel. Voi aveati ? din ala colorat din plastic, taiat a la diamant, pe care-l primeai cadou cand cumparai bomboane de la chioscul de la colt. Intindeam mana in fata, puternic, ferm, jujitsu style, si-mi strigam numele fortei care vietuia in mine pentru ca ea, simpla, autoritara, miraculoasa, sa-si faca simtita prezenta.

Eeeei, dar asta era cand eram mici si credeam ca putem salva lumea. Acum suntem bio. :mrgreen:

Cumparam produse de 3-4 ori mai scumpe, dar la fel cu cele de la bunici de la tara, cumparam scutece ca atunci cand eram noi mici, de spalau parintii la ele pana li se rupea pielea de pe degete; folosim aceleasi sacose eterne din carpe, cu modele trendy sau non-trendy. Ne demachiem cu lapte si ulei, si bem soya, ca e bun cu sushi.
Bio este un spirit, este cool, se detaseaza din maruntisul E-urilor si-a produselor de duzina, este noua “apa plata cu lamaie”. Si uite asa un sfert din populatia tarii doarme linistita ca si-a facut datoria fata de planeta si de sine, ca un catolic care plateste indulgenta pt a visa frumos.
Nu contest dorinta de a duce o viata mai sanatoasa.

Poate ma deranjeaza doar melodia cu care isi incepe silaba dansul – “bi….”, incheind fandosita in ritmuri ametitoare de “o” cu o miscare gratioasa inapoi spre bolta palatina.
Poata ca daca nu ar rosti bio si ar spune “natural”, “fara conservanti”, “de la matusa din gradina”, n-as avea inca un pitic pe creier topaind alaturi de ceilalti.
Si uite asa toata efervescenta unui copil, pregatit sa se lupte cu ceimai negri, toxici si prefizi mostri, se transforma in apatia cumparata scump a adultului sigur pe visele proaspat si natural achizionate.

What do you do to save the world ? I bio.

Image source: inhabitat.com

Advertisements