Sushi

  • Oare cata geometrie trebuie sa stii sa faci sushi?
    Cutitul neascutit e o tehnica sau o omisiune?
    Orezul cu grad ridicat de lipiciozitate poate fi folosit si ca aracet?
    Cata rulouri mari pot manca dintr-o data si cate rulori mici fac cat un rulou mare?
    Cum se usuca tofu si cum se marineaza fasiile de ridichii?

Se spune ca daca visezi ca faci sushi, sa te gandesti de doua ori ce vei face, pentru ca vor urma noi aventuri, vei intalni oameni noi si trebuie sa fii pregatit.
Cum ar veni, te pregatesti pentru a pregati.

Partea cea mai laborioasa e preparatul orezului lipicios.
Regulile matematice ulterioare nu complica, doar ii dau mai mult farmec – 10 mm margine sus, 5 mm margine jos, pozitionarea ingredientelor etc.

Trebuie sa fii rapid, foarte atent, alert, concentrat si calm. Ca intr-un joc de sah, miscarile tale conteaza si se regasesc in final in cele mai mici detalii: cum intinzi orezul, cat de des se lipeste de mana, de cate ori uzi degetele in apa cu otet, ordinea in care asezi somonul, avocado sau tofu, cat zahar pui in omleta, cat de crete sunt ciupercile si cat de gros sau subtire e castravetele.

Iar un final o supa miso pentru o treaba bine facuta.

(sssst…doamna din imagine vorbea clar si numai pe intelesul translatorului; se misca rapid si ne zambea din toata inima, mai ales cu ochii. O fi ceva japonez sau o fi ceva de suflet)

Advertisements